Tips for en sundere livsstil

Der er mange fordele ved en sund livsstil. Muligheden for mere velvære i hverdagen samt et længere liv tiltaler nok især de fleste. Det kan dog være lidt af en kamp at opretholde. For alt andet lige er det jo nemmere at spendere alle sofaaftenerne med slik og chips foran fjernsynet end at skulle tage vare på sig selv.

Hvis du tænker dig rigtig godt om, er der dog med garanti tiltag, som du kan foretage uden at gå for meget på kompromis med det søde liv. Læs med her og find inspiration.

Indret et hjem i harmoni

Det har stor betydning for vores velvære, at vi er glade for det sted, hvor vi bor. Derfor kan der være stor gevinst i et indrette et hjem, som du bryder dig om.

Nogen af de ting du særligt skal være opmærksom på er farvevalget. Forskellige farver har forskellige virkninger på os. Eksempelvis vil en blød grøn farve nok for de fleste være en bedre farve end skrigende rød, hvis du gerne vil kunne slappe ordentligt af.

Gør det nemt at træne

Det sværeste ved at træne er rent faktisk at få det gjort. Det kan således være lidt af en hurdle at komme afsted. Derfor kan du med fordel se nærmere på, hvordan du kan gøre det nemmere at træne.

Ét forslag kunne være er at indrette dit eget lille fitness-center i hjemmet. Er du eksempelvis glad for crosstrainere, kunne du overveje at anskaffe dig én selv, så du ikke behøver tage ud af døren. Det er ganske nemt at finde, og du kan således eksempelvis finde en stor oversigt over maskiner her.

Har du ikke rum i budgettet til træningsmaskiner kan mindre naturligvis også gøre det. Med et par gode løbe- eller vandresko kunne du eksempelvis klare din træning på relativt billig manér.

Prioritér din søvn

Mange af os kan nok nikke genkendende til, at vi ikke får nok søvn. Er du også én af dem, vil vi på det kraftigste anbefale, at du forsøger at få ændret på den dårlige vane.

Manglende søvn kan tit være en ond spiral, som rent faktisk er mulig at bryde. Måske prioriterer du dit arbejde så hårdt, at du ikke får sovet nok? Dette giver i bund og grund ikke så meget mening, da du alligevel vil opleve at være mindre effektiv i dine vågne timer. For slet ikke at tale om hvor usund en løbebane det er at komme ind på. Så får du ikke sovet nok, så prøv at se hvad der sker, hvis du prøver at skrue op for det.

Det kan også ske, at du simpelthen ”bare” har svært ved at falde i søvn eller at blive i søvnen. Dette kan skyldes en række forskellige ting, så det handler om at prøve at finde ind til kernen af, hvad der skaber problemer for lige netop dig.

Måske handler det om søvnhygiejne, hvor du eksempelvis kunne prøve at skrue ned for det blå lys fra skærme om aftenen. Eller også er det mere psykologisk grundet – eksempelvis i stress eller bekymringer – hvor du måske nærmere bør søge professionel hjælp.

Hold fri når du har fri

Stress er på det nærmeste blevet en folkesygdom i Danmark. Én af årsagerne til dette er nok i særdeleshed, at grænserne mellem arbejdsliv og fritid lader til at blive mere og mere udvisket. Er du selv én af dem, som tager arbejdet med hjem, så overvej om det virkelig er sådan et liv, du har lyst til at leve.

Det med at tjekke mails kan være en dårlig vane, som i bund og grund ikke er særlig produktiv. Hvorfor ikke i stedet fokusere på at få det maksimale ud af dine timer væk fra jobbet. Dette kunne give mere tid til familie, venner, hobbyer m.v. hvilket også i særdeleshed kan have afledte positive effekter.

Tænk over hvad og hvordan du spiser

Sidst men ikke mindst har føden naturligvis også en indvirkning på vores helbred. I bund og grund er det vigtigste, at man spiser nogenlunde varieret. Og naturligvis med øje for kostrådene. Lige netop hvad kostrådene angår så vær sikker på, at du er opdateret, da de har ændret sig en del gennem årene. Eksempelvis er der nu en anbefaling om at spise mere bælgfrugter, end der tidligere har været.

Synes du, at den sunde mad er kedeligt, så prøv eventuelt at studere det nærmere. Der findes faktisk rigtig mange lækre opskrifter med sunde ingredienser.