Har du uro i benene?

Der er et overraskende antal af danskere, som lider af en form for uro i benene eller ligefrem kramper. Er det noget, som du kan nikke genkende til? Her snakker vi lidt om hvilke muligheder du eventuelt har, hvis det er den situation du står i.

Får du rigeligt med magnesium?

Hvis man oplever rigtig meget uro i benene og ligefrem kramper, så er det vigtigt at kigge lidt på ens magnesiumindhold. Får du egentlig nok af dette i hverdagen? Hvis man ikke får nok magnesium, så kan det typisk føre til kramper og at det nærmest sitrer i benene. Det er altså en meget hyppig grund til, at dette fænomen opstår. Før du begynder at slå tankerne helt i gang omkring alle mulige farlige sygdomme, så kan du for eksempel vælge at tage en vitaminpille. Når du har taget sådan en vitaminpille, som indeholder magnesium, i et par dage så kan det sagtens være at din uro i benene går helt væk. Det er i hvert fald noget ser er værd at prøve. Og så dyre er vitaminpiller trods alt heller ikke. Det er generelt godt for dig at tage, da langt de færreste af os er gode til at få de vitaminer vi egentlig har brug for i hverdagen.

Overbelaster du benene i hverdagen?

Det er også værd at kigge lidt på, hvor meget du egentlig benytter dine ben i hverdagen. Har du det med at overbelaste dem alt for meget? I så fald kan det også give en form for uro eller endda smerter i benene sidst på dagen. Det kan også hænde, at man vågner op med smerter i benene, hvis man for eksempel har været alt for hård ved sig selv dagen før. Træner du meget? Går du meget lange ture eller på anden måde rører dine ben? Prøv at tage kig på din hverdag for at se hvorvidt du kan finde grunden her. Det kan muligvis blot være, at du går lidt for hårdt til dig selv med det nye træningsprogram, som du har sat op for dig selv.

Tag til lægen hvis det bliver rigtig slemt

Hvis du lider rigtig meget uro i benene og kramper, så kan det være en idé at tage et smut forbi lægen. Det er ikke normalt, at man går hele tiden og får smerter i benene. Og hvis du for eksempel begynder at få hævede ben eller led, skal du til lægen lige med det samme.