Få professionel hjælp til behandling af hashmisbrug

Dette indhold er sponsoreret

Hashmisbrug er et stigende problem i Danmark. Ifølge tal fra Sundhedsstyrelsen brugte cirka 8 procent af danskerne hash i 2018, hvilket er en stigning på 2 procentpoint siden 2016. Hvis du, eller en du kender, lider af hashmisbrug, kan det være svært at vide, hvor man skal starte for at komme ud af den onde spiral.

Heldigvis er der hjælp at hente. Læs mere hos hashmisbrugs konsulent Anders Nebelong om professionel behandling af hashmisbrug, og læs med her for at få inspiration til, hvordan man kan komme ud af et hashmisbrug.

Hvad er hashmisbrug?

Hashmisbrug er en form for narkotikamisbrug, hvor man bruger hash til at få et rus. Dette kan gøres på flere måder, men den mest almindelige er ved at ryge det. Når man ryger hash, så indtager man typisk en stor mængde af stoffet på én gang, og dette kan give en meget kraftig virkning.

Hashmisbrug er dog ikke kun begrænset til at ryge hash, da man også kan misbruge stoffet ved eksempelvis at spise det. Uanset hvordan man misbruger stoffet, vil der altid være en risiko for skadelige virkninger for ens helbred, både mentalt og fysisk. Derfor bør man altid søge professionel hjælp, hvis man har mistanke om, at man selv eller andre misbruger hash.

Hvilke behandlingsmetoder findes der for hashmisbrug?

Der findes flere forskellige behandlingsmetoder for hashmisbrug, men den mest effektive behandling af hashmisbrug er typisk en kombination af medicinsk behandling og psykologisk støtte. Medicinsk behandling kan hjælpe med at lindre abstinenssymptomerne, mens psykologisk støtte kan hjælpe misbrugeren til at tackle de underliggende årsager til misbruget.

Hvordan kan man forebygge hashmisbrug?

Hashmisbrug kan forebygges på flere måder. For det første, så er det vigtigt at have en god dialog med sin familie og venner om emnet. Dette giver mulighed for at kunne tale åbent om de problemer, der måtte være forbundet med hashmisbrug, og hvordan man kan tackle dem.

Yderligere er det også vigtigt at have et godt netværk, som man kan støtte sig til, når man har brug for det. Dette kan eksempelvis være i form af en læge eller psykolog, som man kan tale med om de problemer, der måtte være forbundet med hashmisbrug.

Endelig er det også vigtigt at have et godt socialt liv uden for hashmiljøet. Dette giver mulighed for at kunne trække sig tilbage fra miljøet, hvis man føler sig trukket ind i et misbrug. Her kan et arbejde med kolleger, en studieplads med medstuderende eller en ny fritidsaktivitet skabe nye sociale relationer.

Hashmisbrug er et alvorligt problem, der kræver professionel hjælp. Hvis du, eller nogen du kender, har et hashmisbrug, skal du søge professionel behandling af hashmisbrug.