Sådan arrangerer du en uforglemmelig konfirmationsfest

En konfirmationsfest er som mange andre store fejringer “once in a lifetime”, derfor er det for mange også vigtigt at dagen bliver unik og uforglemmelig.

Det meste på denne dag drejer sig jo om konfirmanden, og for at give ham eller hende den perfekte dag, skal du selvfølgelig kigge på konfirmandens egne ønsker for at kunne lave en dag der bliver uforglemmelig, men her er i hvert fald et par forslag

Mad og lokation

For nogle konfirmander betyder lokationen og maden meget, i forhold til om det har været en mindeværdig fest.

Måske har din kommende konfirmand en særlig tilknytning til et bestemt sted, eller ønsker sig at holde en fest inde i byen, tæt ved vandet, eller et sted med en unik udsigt som f.eks. Restaurant Klinten i Faaborg.

Nogle konfirmander ønsker sig en gourmet middag, mens andre gerne vil have buffet. I hvert fald er det vigtigt at både mad og lokation passer til hvordan konfirmanden selv forestiller sig den store dag, og så selvfølgelig til budgettet.

Alt er tilladt på sådan en dag, og langt de fleste spisesteder har oplevet mange unikke forespørgsler på mad til konfirmationer.

Transporten fra kirken

Mange konfirmander har allerede en stor hobby som f.eks. hurtige biler, lastbiler, traktorer og så videre, og så er det selvfølgelig ideelt at transporten fra kirken kommer til at foregå i noget der matcher.

Men man kan også gøre noget sjovt ud af dagen, og f.eks. transportere konfirmanden i en trillebøre, en ladcykel eller noget helt andet som man ved vil give konfirmanden et smil på læben, og måske også være sjovt for gæsterne.

Det behøver ikke nødvendigvis at være dyrt for at være uforglemmeligt.

Underholdning og taler

At finde den rette underholdning, og at holde de rette taler, så festen bliver perfekt, handler også lidt om at kende konfirmanden.

For det hjælper selvfølgelig ikke noget at skamrose konfirmanden, eller lave noget underholdning hvor han eller hun skal op og stå foran alle gæsterne og gøre noget der vil føles pinligt, hvis han eller hun er meget introvert.

Det er nemlig ikke sjovt at føle sig malplaceret eller flov til sin egen fest. Derfor kan det også være en god ide at have en toastmaster, og bede gæsterne indlevere evt. materiale noget tid før konfirmationen, så mor, far, toastmaster eller en anden der kender konfirmanden rigtig godt, kan sikre sig at konfirmanden ikke kommer alt for meget uden for sin komfort zone.