Sundere fødder med bambus sokker – sandt eller falsk?

Vi bruger dem alle hver dag, har alle en bunke i en skuffe derhjemme og langt de fleste af os skænker dem ikke en tanke. Jeg snakker selvfølgelig om sokker. De kommer i mange forskellige varianter, farver, tykkelser og til lige så mange forskellige formål.

Har du ikke levet under en sten de sidste 10 år, har du også hørt om det nyeste skud på stammen: nemlig bambus sokker. De bliver solgt som værende din fods nye frelser. Men er der reelt noget om snakken, eller er det blot endnu et af mange nye buzzwords, der jævnligt ser dagens lys?

Vi har sat os for at undersøge sagen til bunds og finde en endelig afklaring på, om bambus sokker rent faktisk ér bedre end de traditionelle sokker i bomuld. Læs med her og bliv klogere. Hvem ved – måske ender du med selv at skulle ud og have nye sokker i bambus, når du er færdig.

En introduktion til bambus – hvad og hvorfor?

Bomuldsplanten kender du muligvis til, så den vil vi ikke komme nærmere ind på. Bambus har også sin spæde start som en plante eller træ, om du vil. Processen fra plante til tekstil er en smule mere omfattende, sammenlignet med bomuld.

Bambus skal først laves til en pulp, inden den bliver til bambus fibre, som kan bruges til at lave sokker. Dette sker ved hjælp af en række kemikalier, som du ikke har lyst til at dyppe dine fødder i. Her findes der heldigvis certificeringer, som sikrer at de bambus sokker du køber, er helt fri for efterladenskaber herfra. En af disse certificeringer er OEKO-TEX. Vær derfor opmærksom på denne certificering, når du køber bambus sokker.

Hvorfor er bambus godt?

Hvorfor bambus er godt og på mange områder bedre end bomuld, er der faktisk mange årsager til. Vi vil her nævne et par stykker. Vigtigst af alt er, at bambus i form af bambusplanter er langt mere modstandsdygtige over for dårligt vejr. Dette betyder at landmanden sikrer sin høst i højere grad, end hvis han dyrker bomuldsplanter. Derudover kræver det også mindre vand at dyrke bambus. Dette betyder i sidste ende, at du som forbruger skåner miljøet når du køber sokker, der er lavet med bambus fibre.

Nu til det vigtigste. Dine fødder har det bedre i bambus sokker. Noget af det første du bemærker, når du trækker et par sokker af bambus over dine fødder er, at de føles kølige. Dette er der en god grund til – de er nemlig bedre til at ventilere dine fødder og transportere sved væk fra dem. Du undgår altså både sure tæer og hud, der er opsvulmet og rynket efter en hård træning eller varm sommerdag.