Søvnproblemer? Sådan falder du hurtigere i søvn

Hvis du er en af de millioner af mennesker, der har problemer med at sove, ved du, hvor frustrerende det kan være. Du vender og drejer dig hele natten, og når solen står op, er du udmattet. Men hvad kan du gøre for at falde hurtigere i søvn? Her er et par tips, der måske kan hjælpe.

 

Her er fem tips til at falde hurtigere i søvn:

Brug en tyngdedyne

Hvis du har problemer med at falde i søvn, kan det være en god idé at bruge en kugledyne. En kugledyne vejer som regel 10% af ens kropsvægt, og den forøgede vægt gør, at kroppens nervesystem bliver stimuleret. Det forøger niveauet af serotonin og melatonin i hjernen, mens kortisol bliver mindsket. Bliv klogere her: https://tidenstendenser.dk/3-gode-grunde-derfor-skal-din-naeste-dyne-vaere-en-kugledyne/

Meditation

Hvis du har problemer med at sove, kan det hjælpe at meditere. Sid først i en behagelig stilling med lukkede øjne. Fokuser derefter på dit åndedræt og tæl hver indånding og udånding. Hvis dine tanker begynder at vandre, skal du blot bringe dit fokus tilbage til dit åndedræt. Efter et par minutter begynder du måske at føle dig mere afslappet og søvnig.

Køligt og roligt miljø i soveværelset

Hvis du skaber et køligt, mørkt og roligt miljø, kan det hjælpe dig med at falde hurtigere i søvn. Prøv at holde dit soveværelse køligt og mørkt, og undgå at se tv eller arbejde på computeren i sengen. Støj og lys kan holde dig vågen.

Undgå elektronik i soveværelset

Undgå at arbejde eller bruge elektroniske apparater i sengen. Hvis du arbejder eller bruger elektroniske apparater i sengen, kan det holde dit sind aktivt og gøre det sværere at falde i søvn. Hvis det er nødvendigt for dig at bruge computeren eller se tv sent om aftenen, så prøv at gøre det i et andet rum. Det kan også hjælpe dig, at bruge nogle briller der blokerer for blåt lys. Blåt lys mindsker produktionen af melatonin i hjernen, som er hormonet der gør os trætte.

Hold dig fra store måltider inden sengetid

En anden ting, du kan gøre for at falde hurtigere i søvn, er at undgå at spise et stort måltid før sengetid. Hvis du spiser for meget, kan det være svært at falde i søvn. Prøv at spise færdigt mindst to timer, før du går i seng.

 

Hvis du stadig har problemer med at falde i søvn, skal du tale med din læge om mulige løsninger.”