Sådan forebygger du paradentose

Forebyggelse af paradentose starter hos din tandlæge. Din tandlæge kan se de meget tidlige tegn og kan hjælpe med forebyggelse af paradentose. Er forebyggelse for sent kan din tandlæge identificere sygdommen og hvor fremskredet den er. Derefter sætter han ind med en passende behandling. Leder du efter en ny tandlæge i Sorø eller omegn og er du ikke tilfreds med den tandlæge du har er der ingen tid at spilde. Forebyggelse af paradentose kan ikke starte for tidligt og bør ikke udsættes undervejs.

Forebyggelse af paradentose – Besøg din tandlæge regelmæssigt

Tandlægen holder øje med dine tænder. Han renser og tilser dem og giver dig råd og vejledning. Forebyggelse af paradentose er en livslang behandling som du ikke bør udsætte undervejs. Forebyggelse af paradentose virker kun så længe der er en konstant og konsekvent indsats mod sygdommen.

Forebyggelse af paradentose – Tænk over hvad du spiser

Hvis du børster dine tænder rigtigt grundigt både morgen og aften, så er du et godt stykke af vejen. Tandtråd er heller ingen dårlig ide.

Det er dog ikke helt nok at børste tænder og at bruge tandtråd, du skal også være opmærksom på hvad du spiser. Er din kost fuld af sukker som du ikke bemærker, kan det give varige skader på hele din krop inklusiv dine tænder og dit tandkød. Slik, sodavand og kage indeholder synligt sukker som du ikke er i tvivl om er der. Du kan undgå det du kan se med det blotte øje. Det du ikke kan se er sværere at styrer uden om. Frugt i passende mængder er rigtigt godt for din krop, undtagen dine tænder og dit tandkød. Prøv at undersøge alle dele af din kost og se om du kan lokalisere alt det skjulte sukker. Lug det ud af din kost og hele din krop, inklusiv tænder og tandkød, bliver sundere og raskere.

Forebyggelse af paradentose – Undgå stress

Stress må bestemt være djævelens opfindelse. Det er en rigtig lumsk og ubehagelig sygdom i sig selv, men den avler også andre sygdomme på sin vej. En person der rammes af stress går sjældent ud på den anden side uden også at havde haft en eller flere følgesygdomme undervejs. Paradentose er bare en af dem.

At undgå stress kan være meget svært. Et af de bedste råd er at holde fri, når du har fri. Tag ikke dit arbejde med hjem i weekenden eller på ferien.