Hvad er sundhed egentlig?

Hvad er sundhed? Det er et spørgsmål, der er blevet stillet gennem historien, og svaret er stadig ikke helt forstået. Vi ved dog, at sundhed er mere end blot fravær af sygdom. I dette blogindlæg vil vi undersøge, hvad det vil sige at være sund og diskutere nogle af konsekvenserne af at leve et usundt liv. Endelig vil vi give nogle tips og tricks til, hvordan du selv kan blive sundere!

 

Så hvad er sundhed? Sundhed defineres som “en tilstand af fuldstændig fysisk, psykisk og socialt velvære og ikke blot fravær af sygdom eller svaghed” Med andre ord er sundhed mere end blot at være fysisk i god form. Det omfatter også at være mentalt og følelsesmæssigt stabil. Desuden omfatter det at have støttende relationer og et et positivt socialt liv.

 

Desværre er der mange mennesker, der ikke lever op til denne definition af sundhed. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen er ca. 60 % af de voksne verden over ikke fysisk aktive nok, og 25 % er overvægtige. Desuden er psykiske lidelser som f.eks. depression og angst i stigning. Og endelig er de sociale medier blevet sat i forbindelse med øget grad af ensomhed og isolation.

 

Hvad er så konsekvenserne af at leve et usundt liv? Der er mange. De fysiske konsekvenser kan omfatte fedme, hjertesygdomme og diabetes. Psykiske problemer kan omfatte angst, depression og selvmord. Og endelig kan de sociale problemer omfatte isolation, ensomhed og dårlige relationer.

 

Men det er ikke kun dommedag! Der er mange ting, du kan gøre for at forbedre dit helbred. Her er et par tips og tricks:

 

– Få aktive! Motion er en af de bedste måder at forbedre dit fysiske og mentale helbred på.

– Spis sundt! En næringsrig kost hjælper din krop til at fungere bedst muligt.

– Kom i kontakt med andre! Social interaktion er vigtig til at opretholde mentalt og følelsesmæssigt velvære.

– God søvn om natten hjælper dig med at være sund. Hvis du har svært ved at sove om natten, skal du overveje en tyngdedyne.

 

Så der har du det! Sundhed er mere end blot fravær af sygdom. Det omfatter at være fysisk, mentalt og følelsesmæssigt stabil. Og der er mange ting, du kan gøre for at forbedre dit helbred. Så hvad venter du på? Kom ud og begynd at leve et sundere liv i dag! Tak for