Efterhånden som man lærer mere om vin, bliver det også nemmere at at sætte pris på de mange slags. Det er som om en viden om historien og geografien bag også bidrager til smagen. Derudover betyder et simpelt kendskab til druer og vinregioner også, at det er nemmere at vælge den helt rigtige vin til den helt rigtige lejlighed.
Brunello- Rødvin fra et særligt sted
Er du først lige begyndt din rejse ind i vinens verden, kan det dog være mere end nok at beskæftige sig med klassikerne. Derfor kan du med fordel starte med et par Brunello rødvine. Brunello er nemlig en klassisk og evigt lækker madvin laver i Toscana, en af de mest berømte vinregioner i Italien. Der er en god chance for, at du allerede har været forbi Toscana på ferie, og hvilken bedre måde at huske ferieminderne end en lækker flaske derfra.
Toscana, og i særdeleshed Brunello, er dog meget mere end bare en feriedestination. Brunello er nemlig lavet i det varme og frugtbare Montalcino, hvor der er blevet dyrket vin siden romerne. Gennem årene er den store viden og egenskaberne bag dog kun blevet bedre. Derfor er Brunello vin fra Montalcino i dag også vidt berømt som god vin. Geografien samt de mange traditioner og regler bag Brunello bidrager alt sammen til, at Brunello bliver en enormt kraft- og smagfuld vin. Se her de mange forskellige flasker og smage, du kan få fra Brunello i Toscana.
En smagfuld vin
Geografien og de valgte druer betyder i hvert fald, at du vil kunne både dufte og smage kirse- og jordær. Den frugtede smag domineres dog ofte af den intense syre og tannin i vinen. Sørg derfor altid for at ilte vinen, inden du drikker samt at drikke den til noget lige så smagfuldt. Det kunne for eksempel være vildt eller oksekød. En Brunello er dog ikke kun frugt og tanniner. Den traditionelle og regelbundne fadlagring betyder også, at en Brunello som regel vil have interessante smagnoter af ristede nødder eller vanilje. En Brunello egner sig derfor ikke kun godt til sov, kød og kartofler. Det er også en vin, man sagtens kan nyde og udforske uden noget andet.
Hvis noget af det lyder interessant, kan du med fordel gå på opdagelse med et par flasker Brunello. Hvis du synes særligt godt om smagen, er Brunello heldigvis også en vin, der kun har godt af at blive gemt et par år eller sågar helt op til 20.