3 gode grunde til at prøve en måltidskasse

Hvis du er en af de danskere, som endnu ikke har prøvet en måltidskasse, er lige nu et godt tidspunkt at springe med på vognen og lade dig forkæle med lækre råvarer og opskrifter bragt direkte til din dør.

En måltidskasse består nemlig (som hovedregel) af en række opskrifter og de dertilhørende ingredienser, som du skal bruge. Du slipper med andre ord for både at finde på og handle ind. I stedet kan du koncentrere dig om at lege Jamie Oliver i køkkenet og servere velsmagende mad for dig selv og din familie.

Er du endnu ikke overbevist, får du her 3 gode grunde til at prøve en måltidskasse.

1. Måltidskasser gør dit liv nemmere

Der findes næppe mange mennesker, som ikke er interesserede i en nemmere hverdag, hvilket faktisk er muligt at opnå, hvis du vælger at modtage måltidskasser.

Du slipper blandt andet for at udtænke dagens menu, for den del er allerede klaret af tredjepart. Ligeledes behøver du ikke længere bruge tid på at lede efter de rette ingredienser for så herefter at tilbringe alt for længe med at stå i kø for at betale, for du har alt det, du skal bruge i din måltidskasse.

Slutteligt kan du også forvente, at det går ganske nemt med selve tilberedningen, da de fleste leverandører af måltidskasser sørger for brugervenlige, letlæselige opskrifter, som sjældent tager meget mere end 30 minutter at komme igennem, før der er serveret.

2. Du kommer til at spise mere sund og varieret

Medmindre du er uddannet kostvejleder eller gør et stort nummer ud af at komme hele vejen rundt om kostpyramiden, er der stor sandsynlighed for, at du og din familie ikke spiser helt så varieret, som det anbefales af Sundhedsstyrelsen.

Vælger du at bestille en måltidskasse, vil du i de fleste tilfælde være garanteret, at der er spekuleret længe over indholdet i de måltider, du modtager. Der er stort set altid rigeligt med grønt med til retterne, ligesom der ofte er rigeligt med fuldkorn. Enkelte leverandører gør endda en dyd ud af udelukkende at levere økologiske råvarer.

Udover at det er godt for din sundhed, at du får spist varieret, vil det også gøre noget godt for din appetit. Rigtigt mange af os har nemlig en tendens til at servere de samme 10-15 forskellige retter, som der så veksles lidt imellem uge efter uge. Ofte er det blot et resultat af manglende kreativitet eller overskud til at finde eller udtænke nye retter. Med en måltidskasse behøver du ikke selv gøre en indsats for at der er nye og spændende retter på bordet hver eneste uge, for den del er klaret af de dygtige madplanlæggere hos leverandørerne.

3. Det bliver nemmere at springe kød over

Man behøver ikke følge meget med i medierne for at blive klar over, at der skal ske noget, hvis ikke klimaet skal løbe ud af vores kontrol. En af de ting, som man som individ kan gøre for at bidrage mindre til klimaforandringerne, er at spise mindre kød i hverdagen.

Du behøver ikke nødvendigvis springe ud som vegetar eller veganer, men blot en eller to dage om ugen, hvor du undlader at servere kød, kan rent faktisk gøre en forskel.

Flere og flere måltidskasser kan enten fås i 100% vegetariske udgaver. Alternativt sørger mange af leverandørerne også for, at der er en eller flere kødfrie dage i deres standard måltidskasser.